Kuih Atas Hijau Bawah Putih : Kuih Tako Gula Melaka Yang Sedap Dan Mudah Je Nak Buat Youtube
Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat. 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus.
Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar. Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti . Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau.
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi).
Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Bahan lapisan atas putih : Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar. Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti . Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air. Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu?
Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar. Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air. Bagi peminat juadah kuih muih tradisi yang sememangnya memenuhi cita . Bahan lapisan atas putih : Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit.
Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti . Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau;
Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus.
Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Bagi peminat juadah kuih muih tradisi yang sememangnya memenuhi cita . Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti . Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau;
Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti .
Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Bagi peminat juadah kuih muih tradisi yang sememangnya memenuhi cita . Bahan lapisan atas putih : 2 sudu makan minyak masak; Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air. Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu?
Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti .
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air. Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. 2 sudu makan minyak masak; Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat. Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus.
Kuih Atas Hijau Bawah Putih : Kuih Tako Gula Melaka Yang Sedap Dan Mudah Je Nak Buat Youtube. Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Bahan lapisan atas putih : Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap;
Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? kuih hijau putih. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap;
Bagi peminat juadah kuih muih tradisi yang sememangnya memenuhi cita . Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti . Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti . Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat. Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih.
Bahan lapisan atas putih :
Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu?
Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi).
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau;
Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air.
Bahan lapisan atas putih :
Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau.
Post a Comment for "Kuih Atas Hijau Bawah Putih : Kuih Tako Gula Melaka Yang Sedap Dan Mudah Je Nak Buat Youtube"